[Info] Korean Scholarship Daejeon University 2011

ASEAN Millennium Leaders College Student Exchange Program 2011

ASEAN University Network (AUN) adalah kolaborasi antara Daejeon Univeristy dan Departemen Luar Negeri dan Perdagangan, Korea siap meluncurkan Program Pertukaran Beasiswa ASEAN Millennium Leaders antara Korea dan negara-negara ASEAN di tahun 2011 ini. Berikut info beasiswa Korea 2011 di Daejeon University tersebut:

ASEAN Millennium Leaders College Student Exchange Program 2011

The ASEAN University Network (AUN) in collaboration with Daejeon University (DJU) and Ministry of Foreign Affairs and Trade, Korea are now ready to launch the ASEAN Millennium Leaders College Student Exchange Program between the Republic of Korea and ASEAN Nations 2011

Scholarship Information:

Full Scholarships covering tuition fee, room and board, roundtrip ticket, and living allowance, will be offered to 30 students from ASEAN Nations who interested to study in the fields of Social Science and ICT at Daejeon University for the year 2011-2012. The program is developed for international exchange students and classes will be taught in English.

Admission Requirement:

1. Applicant must be a citizen of ASEAN nations and currently enrolled in College or University.
2. Undergraduate students majoring in Information Technology (e.g. Computer Engineering, Computer Science, Electrical/Electrics Engineering, Communications Engineering or IT related major) or,
3. Undergraduate students majoring in Social Science Studies (e.g. Economics, Business, Public Administration, Political Science, International Studies) and Korean Studies
4. Applicant must has an excellent academic record (Should be in the top 10% of their classes)
5. Applicant must have a good command of written and spoken English.
6. Applicant must have a good medical record.

Timeline:

– Application Deadline: July 10, 2011
– Scholarship Announcement: July 30, 2011
– Arrival Date (Fall Semester): September 1, 2011
– Scholarship Period: September 2011 – June 2012

How to Apply:

Untuk informasi beasiswa lebih lanjut mengenai beasiswa Korea Selatan Daejeon University 2011 – ASEAN Millennium Leaders College Student Exchange Program 2011, serta tata cara pengajuan aplikasi beasiswa tersebut, dapat Anda akses di situs resminya dengan meng-klik link ini

.

About dearmarintan

Once a journalist, now a flight attendant. Will forever be a blogger and aspire to be an inspiring author. http://dearmarintan.com/

Posted on June 7, 2011, in Info, Learning Korean and tagged , . Bookmark the permalink. 6 Comments.

  1. Oya, tulisan yang dalam bahasa Inggris tetap aku bikin begitu (nggak diterjemahin ke bahasa Indonesia) karena nantinya untuk dapetin beasiswa ini kalian mutlak harus lancar berkomunikasi dalam bahasa Inggris. Nggak mesti jago grammar ya, tapi lancar berbicara dan menulis dalam bahasa Inggris.

    • beasiswa buat graduate program keknya jarang banget ya *ngarep*

      • Lho bukkannya beasiswa buat graduate program lebih banyak daripada undergraduate?? kayaknya aku sering banget liat info beasiswa untuk graduate.
        huaaaaaa, pengen apply.. tapiii tapiii.. syaratnyaaaa
        point ke 1 : citizen of asean nations –> oke
        point ke 2 : majoring in information technology –> bukan jurusan aku
        point ke 3 : majoring in social science studies –> bukan juga
        point ke 4 : excellent record top10% –> errrrrrrrrrr
        point ke 5&6 : OKE!
        gimana klo point ke 2-4 gak usah aja? supaya aku bisa daftar! uwaaaaaaaaa

      • maksutnya semacam double course atau degree gitu, atau promotor Ph.D mungkin, ehehehe .. *makin ngarep*

  2. ini harus pake paspor ya?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: